Vaša veš mašina se pokvarila?

Ekspresan servis veš mašina i njihova popravka na teritoriji Beograda!

Veš mašina se pokvarila u najgorem mogućem trenutku?

Treba vam čist veš, a trošak servisa veš mašine definitivno niste planirali. Bez brige, možda i nije smak sveta. Kod mašina za pranje veša pronalazak kvara je najveći deo posla. Vrlo često to nije tako veliki problem koji ne možete sami da ustanovite i rešite. Zato vam preporučujemo da dobro proverite i pregledate nekoliko stvari pre nego što uopšte pozovete majstora za servis veš mašine.

Ikona - Serviser

uradi sam…

KAKO OČISTITI FILTER

na mašini za veš

 • Ako vaša veš mašina ne izbacuje vodu može biti da je filter zaprljan. Često se dešava da pre puštanja mašine za veš ne ispraznimo baš sve iz naših džepova te sitni predmeti tokom pranja ispadnu i završe u filteru veš mašine. A u filteru se vremenom gomilaju i razne druge vrste prljavštine.
 • Kod većine mašina za pranje veša filter mašine za veš se nalazi u donjem desnom uglu mašine, a njegov postupak čišćenja je vrlo jednostavan. Tokom čišćenja filtera iz mašine će iscureti izvesna količina vode, pa pre nego što otvorite filter mašine sa poda uklonite bilo šta što se može nakvasiti.
 • Kada otvorite poklopac videćete plastični deo kružnog oblika. Potrebno je da ga okrenete u levu stranu, suprotno smeru kretanja kazaljke na satu za nekih 45 stepeni, a zatim ga povučete ka sebi.
 • Kada izvučete filter, tu ćete zateći svakojake sitne predmete kao što su metalni novčići, dugmad, šnalice, ali i nagomilanu prljavštinu. Ništa strašno. To sve ne može nauditi vašoje mašini za veš jer filter upravo tome i služi. Da zaustavi i spreči ovu prljavštinu u predmete da prođu dalje do pumpe za vodu.
 • Filter dobro isperite vodom, najbolje u nekom lavoru i kada uklonite sa njega sve nečistoće prebrišite ga vlažnom krpom. Takođe ne zaboravite da obrišete vlažnom krpom i kućište filtera u samoj mašini. Koliko možete. Nema potrebe da stružete i skidate sve naslage.
 • Kada ste sve očistili vratite filter nazad u mašinu i zavrnite ga u desno, u pravcu kazaljke na satu, te zatvorite poklopac. Za ceo postupak ne treba vam više od 5-6 minuta vremena.

Ako ste dobro očistili mehanički filter a vaša veš mašina i dalje ne izbacije vodu, mogući su sledeći kvarovi:

 • Začepljen odvod vode – potrebno je pregledati odvodno crevo;
 • Crpna pumpa – moguće da je neispravan motor ili je pumpa začepljena;
 • Programator – ukoliko nije ispravan zameniti ga;

Za dijagnostikovanje i otklanjanje ovih problema je potrebno pozvati servisera za veš mašine da ih reši.

POZOVITE SERVISERA ZA VEŠ MAŠINE

061.174.74.17

Korisna informacija!

Osim filtera na veš mašini povremeno je potrebno očistiti i kadicu za prašak i omekšivač (dispanzer). Ona se vremenom se zaprlja od naslaga deterdženta pa se može desiti da ne odvodi vodu pravilno. Onda voda preliva iz dispanzera i curi. A može i da se zapuši tako da veš mašina ne može da primi omekšivač. Kadicu je onda potrebno izvaditi i dobro očistiti. Najbolje toplom vodom i nekom malom četkicom. Najbolje četkicom za zube. Naizmenično je ispirati i ribati četkicom dok sve naslage deterdženta ne budu uklonjene. Zatim je prebrisati i vratiti u mašinu za pranje veša na svoje mesto.

uradi sam…

KAKO IZNIVELISATI

mašinu za veš

Ikona - Serviser
 • Ukoliko čujete da je vaša veš mašina iznenada počela da “lupa” tj. čuje glasano treskanje, najverovatnije se samo pomerila tokom rada i sada jako vibrira. Ovo se uglavnom i najčešće dešava tokom ciklusa centrifuge. Potrebno je samo veš mašinu vratiti na svoje mesto i iznivelisati.
 • Prvo proveriti da li se veš mašina pomerila iz prvobitnog položaja. Ukoliko jeste vratiti je na svoje mesto. Zatim proveriti da li se mašina na tom položaju “klati”. Najbolji način da ovo proverite jeste da uglove mašine suprotne po dijagonali pritisnete na dole. Proverite svaki pokret. Ako se veš mašina ljulja potrebno je da pomoću odgovarajućeg ključa podesite “dužinu” nožica za nivelisanje koje se nalaze na dnu vaše mašine. Kada više nema pomeranja mašina je nivelisana. Dodatnu proveru možete izvršili libelom, mada ovaj korak nije neophodan.
 • Ako ste dobro iznivelisali vašu veš mašinu a ona i dalje brunda prilikom centriguge može da se desi da je voda je ušla na ležajeve motora.

Za dijagnostikovanje i otklanjanje ovog problema je potrebno pozvati servisera za veš mašine da ga reši.

POZOVITE SERVISERA ZA VEŠ MAŠINE

061.174.74.17

Korisna informacija!

Obratite pažnju na to da glomazni predmeti, poput jorgana, ćebadi, tepih staza i slično mogu takođe izazvati vibriranje veš mašine kada pretegnu na jednu stranu bubnja i izazovu njegovu neuravnoteženost. Ako sumnjate da se to dogodilo, pauzirajte rad mašine, otvorite vrata i ravnomerno prerasporedite veš. Zatim zatvorite vrata mašine i nastavite ciklus centrifuge.

Praktični saveti prilikom kupovine nove veš mašine

Veš mašina
 • Prvenstveno morate da obratite pažnju na dimenzije jer treba uklopiti novu mašinu u prostor sa kojim raspolažete.
 • Zatim bi valjalo obratiti pažnju na nivo buke koji mašina stvara pri radu, kako vam ne bi smetala dok radi.
 • Kapacitet mašine je sledeća stavka. Porodice sa većim brojem članova svakako zahtevaju mašine sa većim kapacitetom, dok ukoliko ste sami ili porodica ima samo dva člana treba birati one sa manjim kapacitetom kako mašine ne bi uvek radila poluprazna.
 • Broj obrtaja je takođe jako bitan. Što je broj obrtaja veći to će veš biti bolje oceđen nakon pranja, tj. polu suv ili gotovo suv kada ga izvadite iz mašine. Ovo naročito znači u zimskom periodu kada se veš teže suši.
 • Energetska klasa i razred određuju količinu potrošnje vode i struje. Najveću energetsku efikasnost imaju mašine klase A pa je najbolje birati mašine koje imaju ovu oznaku.
 • Nemojte da zaboravite na svoj budžet. Morate znati sa kojom svotom novca raspolažete kako bi se uklopili i izabrali baš onu koja vama najviše odgovara.

NE ZABORAVITE !

Pisana garancija!

Serviser bele tehnike Vam daje pisanu garanciju na ugrađene delove i izvršen rad. Svaki eventualni problem na ugrađenom delu u periodu važenja pisane garancije biće otklonjen o našem trošku. Na taj način ste apsolutno sigurni da su Vam ugrađeni kvalitetni delovi i da je servis urađen na najvišem nivou.

POZOVITE I ZAKAŽITE SERVIS NA:

061.174.74.17