TERMO-AKUMULACIONE PEĆI

Predstojeći zimski period je vreme kada treba pripremiti Vašu TA peć za neometani rad

Mnoga domaćinstva i danas imaju čuvene TA peći. Termoakumulaciona peć se veoma često koristi u stanovima i kućama gde ne postoji mogućnost centralnog grejanja, ali je isto tako praktična i za dogrevanja, tokom izuzetno hladnih zima ili u prelaznim periodima.

Optimalna temperatura u stambenom prostoru bi trebala biti oko 22 stepena. Ovo je temperatura na kojoj nam nije ni hladno ni vruće. Ukoliko imate malu decu onda je posebno važno da postignete ovakvu temperaturu u svom domu. Zbog toga nije dobro da se TA peć pokvari kada vam je najpotrebnija. Zato se i savetuje održavanje termoakumulacionih peći.

Kako da održavam moju TA peć?

Bilo bi dobro barem jednom godišnje pozvati servisera, koji će pregledati kompletnu peć. Vrlo često TA peć povuče puno prašine i raznih drugih nečistoća. Zbog toga ne može da izduvava topao vazduh. Tada je potrebno očistiti ventilatore i izduvne kanale. Međutim to je samo jedan od razloga zašto bi trebalo redovno održavati vašu TA peć. Vremenom instalacija može da propadne. Ako se ustanovi da je instalacija dotrajala potrebno je da se ona zameni.

Vrlo je važno da grejanje u vašem životnom prostoru bude zdravo i čisto. Zbog toga je najbolje obaviti servisiranje TA peći pre nego što počne grejna sezona.

Ako je na vašoj peći potrebno zameniti neki dotrajali deo novim rezervnim delom, naš servis poseduje delove koji su proverenog kvaliteta i porekla, odnosno, originalni su, pa ćete pri tome na izvršene usluge i deo, dobiti i garanciju.

 

POZOVITE SERVISERA!

061.174.74.17

Ukoliko posumnjate na kvar, ne oklevajte, pozovite Servisera bele tehnike da vam reši problem. Bez TA peći svakako ne možete, a da sami pokušavate da je popravite, svakako ne preporučujemo, jer to nisu jednostavne opravke.

Koji se kvarovi najčešće javljaju kod TA peći?

Vrlo često kabal može da bude uzrok problema. Vremenom kabl propada pa ga je u nekom trenutku potrebno zameniti.

Tajmer je vrlo važan kod termoakumulacionih peći. Najviše zbog potrošnje struje. Ukoliko vam majstor priključi tajmer na TA peć, treba da se namesti da on vašu peć sam upali u ponoć, a isključi ujutru u osam časova, što je period kada je struja jeftinija.

POZOVITE SERVISERA!

061.174.74.17